Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V Trebišove rozsvietia vianočnú výzdobu, ohňostroj na Silvestra nebude

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Centrálny vianočný stromček osadili pred budovu mestského kultúrneho strediska.

Trebišov 2. decembra (TASR) – Vianočný strom a vianočnú výzdobu rozsvietia v meste Trebišov v nedeľu (4. 12.). Zimné trhy sa budú konať následne v pondelok a utorok (5. - 6. 12.). Silvestrovské oslavy s ohňostrojom mesto z dôvodu šetrenia neplánuje. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.

Centrálny vianočný stromček osadili pred budovu mestského kultúrneho strediska. "Je to 11-metrový smrek pichľavý, ktorý pochádza zo súkromného pozemku z okresu Trebišov, obce Kožuchov," uviedla hovorkyňa radnice.

K rozsvieteniu vianočného stromčeka dôjde v nedeľu o 16.00 h za účasti primátora mesta Mareka Čižmára. V estrádnej sále kultúrneho strediska bude pre deti pripravený mikulášsky program a rozprávka Princezná na hrášku. Zimné trhy sa budú konať na uliciach Jána Kostru a Škultétyho. Počas dvoch dní budú otvorené stánky s vianočným punčom, občerstvením a iným sortimentom.

Tretiu adventnú nedeľu 11. decembra organizuje mesto v MsKS pre deti vianočné rozprávkové popoludnie s výzdobou vianočného stromčeka a interaktívnou rozprávkou Čarovná muzika. V nedeľu 18. decembra vystúpi v kultúrnom centre hudobná skupina Drišľak.

Ani v tomto roku mesto nechystá silvestrovský ohňostroj, podobne ako vlani, keď to bolo z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19. "Tentoraz z dôvodu energetickej a s ňou spojenej aj finančnej krízy, ktorá bude mať na samosprávy budúci rok evidentný dosah," vysvetlila hovorkyňa radnice.