Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Trenčania môžu získať informácie o EÚ od vyškolených pracovníkov

Na snímke Fakulta sociálno-ekonomických vzťahov Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne, 28. septembra 2020, foto z archívu. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

No infosentrum na univerzite v Trenčíne bude kontaktným bodom pre občanov regiónu v otázkach súvisiacich s Európskou úniou.

Trenčín 6. októbra (TASR) – Šíriť informácie o Európskej únii (EÚ) a podporovať diskusiu o nej na miestnej a regionálnej úrovni bolo hlavným cieľom otvorenia kontaktného informačného centra Europe Direct Trenčín v priestoroch Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka (TnUAD). Otvorili ho v pondelok (4. 10.) rektor TnUAD Jozef Habánik a vedúci kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku Robert Sermek.

Centrum bude kontaktným bodom pre občanov regiónu v otázkach súvisiacich s Európskou úniou. „Verejnosť môže vďaka projektu Europe Direct centra preniknúť hlbšie do procesov, ktoré sú späté so životom a pôsobením Európskej únie na Slovensku,“ povedal počas otvorenia Habánik.

Ako dodal, informačné centrum zastáva funkciu sprostredkovateľa medzi Európskou úniou a občanmi v Trenčianskom kraji. Občania dostanú od profesionálne vyškolených pracovníkov okamžitú odpoveď na všeobecné otázky o EÚ, odporúčania na najlepšie zdroje informácií, kontakty na úrovni EÚ alebo miestnej úrovni, ale aj informácie o právach a príležitostiach občanov Únie.