Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

V Trenčianskom kraji aj tento rok ocenia významné osobnosti

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Jednotlivcov aj kolektívy má verejnosť možnosť nominovať už ôsmykrát.

Trenčín 11. apríla (TASR) - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) aj tento rok pokračuje v tradícii oceňovania významných osobností a kolektívov. Nominácie na Cenu TSK aj Cenu predsedu TSK za rok 2024 môže verejnosť predkladať do konca septembra. Informovala o tom hovorkyňa TSK Lenka Kukučková.

"Jednotlivcov aj kolektívy má verejnosť možnosť nominovať už ôsmykrát. O tom, že náš kraj je bohatý na výnimočné osobnosti, svedčí nielen história, ale aj súčasnosť. Každoročne sú na župný úrad doručené desiatky nominácií, postupne vďaka nim predstavujeme osobnosti, ktoré si zaslúžia našu úctu a obdiv, a aj ľudí, ktorí sú hodní nasledovania," uviedla hovorkyňa.

Osobnosti a kolektívy je podľa nej možné navrhnúť poštou, osobne alebo e-mailom. Jednotlivé nominácie musia obsahovať titul, meno, priezvisko, dátum a miesto narodenia a odôvodnenie návrhu. V prípade kolektívu je nutné uviesť jeho názov a sídlo. Nominácia musí takisto obsahovať dátum, údaje a podpis navrhovateľa. Informácie sú na webovom sídle kraja www.tsk.sk v sekcii Samospráva/verejné uznania.