Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V Trenčianskom kraji nafúkalo viacero vodičov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Policajti odhalili opitých vodičov nielen počas dopravno-bezpečnostnej akcie, ale aj v rámci svojho bežného výkonu služby.

Trenčín 8. augusta (TASR) - Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí viacero vodičov, ktorí jazdili na území Trenčianskeho kraja pod vplyvom alkoholu. Dychovou skúškou policajti zistili alkohol aj u cyklistu a kolobežkára. Informovala o tom v pondelok trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Policajti odhalili opitých vodičov nielen počas dopravno-bezpečnostnej akcie, ale aj v rámci svojho bežného výkonu služby. Päťdesiatpäťročnému vodičovi v Bošáci (okres Nové Mesto nad Váhom) namerali v dychu 0,96 promile, opakovaná dychová skúška ukázala hodnotu 1,04 promile. Tridsaťdeväťročný motocyklista v Zemianskom Podhradí (okres Nové Mesto nad Váhom) nafúkal 2,25 promile.

Hodnotu 1,46 promile ukázala dychová skúška u 37-ročného vodiča Mercedesu, ktorý jazdil pod vplyvom alkoholu v Ruskovciach (okres Bánovce nad Bebravou), 45-ročnému vodičovi Fordu namerali v dychu policajti v Prejte (okres Ilava) 1,42 promile. V Bánovciach nad Bebravou jazdila pod vplyvom alkoholu aj 42-ročná vodička Suzuki. Dychová skúška u nej ukázala hodnotu 1,17 promile.

Všetkých vodičov policajti obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

V Pruskom (okres Ilava) odhalila polícia 43-ročného opitého kolobežkára, v dychu mu príslušníci namerali 3,10 promile. Pod vplyvom alkoholu tam jazdil i 70-ročný cyklista, dychová skúška sa u neho skončila s výsledkom 2,15 promile. Oboch mužov policajti oznámili na dopravný inšpektorát, kde im v správnom konaní hrozí pokuta do výšky 800 eur.