Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V Trenčianskom kraji sa nachádza jedenásť očkovacích centier

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Očkovanie zabezpečujú aj dve polikliniky v Trenčíne, jedna v Novom Meste nad Váhom a jedna v Dubnici nad Váhom.

Trenčín 14. novembra (TASR) – V Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) je aktuálne k dispozícii 11 očkovacích centier. Za týždeň sú v nich zdravotníci schopní zaočkovať proti novému koronavírusu viac ako 10.000 ľudí.

Ako informoval predseda TSK Jaroslav Baška, okrem troch krajských nemocníc v Bojniciach, Považskej Bystrici a Myjave sa môžu obyvatelia zaočkovať aj vo Fakultnej nemocnici Trenčín, Nemocnici na okraji mesta v Partizánskom, Nemocnici Agel v Bánovciach nad Bebravou a Nemocnici s poliklinikou Ilava. Očkovanie zabezpečujú aj dve polikliniky v Trenčíne, jedna v Novom Meste nad Váhom a jedna v Dubnici nad Váhom.

„Týždenná kapacita v týchto centrách je viac ako 10.000 ľudí. Až v desiatich z nich sa môžu občania zaočkovať aj bez predchádzajúcej registrácie. V súvislosti so zhoršujúcou sa epidemiologickou situáciou apelujeme na ľudí, ktorí sa chcú dať zaočkovať, aby využili jedno z ponúkaných očkovacích centier,“ povedal Baška s tým, že v prípade vakcín od spoločností Pfizer/BioNTech a Moderna centrá očkujú aj treťou dávkou vakcíny.