Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Záujem o očkovanie klesá aj v Trenčianskom kraji

Ilustračné foto. Foto: TASR/DPA

Od otvorenia prevádzky veľkokapacitných očkovacích centier zriadených TSK v Trenčíne a Prievidzi bolo celkovo podaných 118.838 dávok vakcíny.

Trenčín 8. februára (TASR) – V Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) zaznamenali v posledných týždňoch pokles záujmu o očkovanie proti novému koronavírusu. Pre nízky záujem o vakcináciu sa počas najbližšieho víkendu (12. – 13. 2.) vo veľkokapacitnom očkovacom centre na trenčianskom výstavisku Expo Center očkovať nebude.

Ako TASR informovala hovorkyňa TSK Lenka Kukučková, kraj momentálne prevádzkuje jedno veľkokapacitné krajské očkovacie centrum v Trenčíne. „V posledných týždňoch bolo v prevádzke počas víkendových dní, uplynulý víkend už len v sobotu 5. februára, keď bolo podaných 110 dávok vakcín Comirnaty od spoločností Pfizer/BioNTech, z toho prvá dávka piatim osobám, druhá dávka 24 osobám a tretia dávka 81 osobám,“ uviedla Kukučková.

Ako dodala, od otvorenia prevádzky veľkokapacitných očkovacích centier zriadených TSK v Trenčíne a Prievidzi bolo celkovo podaných 118.838 dávok vakcíny. V poslednom období bol najvyšší záujem najmä o tretiu dávku. V TSK tretiu dávku dostalo už viac ako 142.380 obyvateľov.

„TSK má v zriaďovateľskej pôsobnosti tri nemocnice (Považská Bystrica, Bojnice, Myjava). Každá z nich disponuje vakcinačnou ambulanciou, kde sa občania môžu dať zaočkovať. Okrem toho kraj v spolupráci s bojnickou nemocnicou a mestom Prievidza rozšíril očkovaciu sieť aj o mobilné očkovacie centrum v OC Korzo Prievidza. Určené je najmä pre záujemcov so zníženou dostupnosťou očkovania, ktorí sa nemôžu registrovať na vakcináciu on-line alebo dlho čakajú vo vakcinačnej čakárni,“ doplnila hovorkyňa.

V rámci TSK sa podľa nej občania môžu okrem krajských nemocníc dať zaočkovať vo fakultnej nemocnici a v dvoch poliklinikách v Trenčíne, v nemocniciach v Partizánskom, Ilave a v Bánovciach nad Bebravou a v poliklinike v Dubnici nad Váhom.