Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Trenčíne chcú v 1. etape vymeniť svietidlá za päť miliónov eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Trenčianska radnica chce v rámci prvej etapy rekonštrukcie verejného osvetlenia vymeniť 5904 pôvodných svietidiel za LED svetlá a doplniť 501 nových LED svietidiel.

Trenčín 22. marca (TASR) – Trenčianska radnica chce v rámci prvej etapy rekonštrukcie verejného osvetlenia vymeniť 5904 pôvodných svietidiel za LED svetlá a doplniť 501 nových LED svietidiel. Zámer vyhlásiť verejné obstarávanie na nadlimitnú päťmiliónovú zákazku odsúhlasili poslanci v utorok (21. 3.) na zasadnutí mestského zastupiteľstva. Informoval o tom vedúci útvaru interných služieb mestského úradu Benjamín Lisáček.

Predpokladaná hodnota zákazky je maximálne päť miliónov eur, financovaná bude z úveru z Environmentálneho fondu (takmer 6,5 milióna eur). V rámci zákazky sa vymení, prípadne doplní 1300 nevyhovujúcich výložníkov.

"Rekonštrukcia sa plánuje realizovať s cieľom zníženia energetickej náročnosti verejného osvetlenia v meste Trenčín a prevádzkových nákladov na jeho správu a súčasne zvýšenia jeho kvality a účinnosti," doplnil Lisáček.