Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V Trenčíne čipujú nádoby na zmesový komunálny a rozložiteľný odpad

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Nové označenie nádob formou čipu podľa nej spresní ich evidenciu a umožní elektronické zaznamenávanie ich vývozov.

Trenčín 26. apríla (TASR) – Spoločnosť zabezpečujúca likvidáciu odpadu v Trenčíne, pokračuje tento týždeň v označovaní odpadových nádob na zber zmesového komunálneho odpadu a biologicky rozložiteľného odpadu. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

"Značenie zabezpečuje spoločnosť Marius Pedersen na základe zmluvy s mestom. Doteraz už bolo takto označených približne 1500 nádob prevažne v sídliskovej zástavbe. Tento týždeň pôjde o ďalších asi 3000 nádob pri rodinných domoch. Až do piatka (29. 4.) sa uskutoční označovanie odpadových nádob pri rodinných domoch v Zlatovciach, Záblatí, Hornom Orechovom, Orechovom a na Bratislavskej ulici," uviedla hovorkyňa.

Nové označenie nádob formou čipu podľa nej spresní ich evidenciu a umožní elektronické zaznamenávanie ich vývozov. V označovaní nádob bude spoločnosť postupne pokračovať aj v ďalších mestských častiach.

"Prosíme Trenčanov, aby svoje nádoby nechali voľne prístupné, až kým nebudú označené. Nádoby, ktoré sa očipovať nepodarí z technických príčin alebo z dôvodu ich nedostupnosti, budú označené v náhradnom termíne," uzavrela Ságová.