Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Trenčíne dočasne zrušili platené parkovanie

Ilustračná snímka Foto: TASR - Pavol Zachar

Jediným bodom rokovania zastupiteľstva bola zmena všeobecne záväzného nariadenia (VZN) mesta o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na území mesta Trenčín.

Trenčín 23. marca (TASR) – V Trenčíne je od utorka (24. 3.) až do odvolania zrušené platené parkovanie. Rozhodli o tom v pondelok na svojom mimoriadnom zasadnutí poslanci tamojšieho mestského zastupiteľstva.

Jediným bodom rokovania zastupiteľstva bola zmena všeobecne záväzného nariadenia (VZN) mesta o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzených úsekoch miestnych komunikácií na území mesta Trenčín.

„Prerušujeme platenie regulácie parkovania na celom území mesta Trenčín a zároveň odkladáme zavedenie plateného parkovania na sídlisku Juh a na Sihoti III a IV,“ priblížil primátor Trenčína Richard Rybníček s tým, že parkovanie v meste je napriek tomu, že je bezplatné, povolené iba na vyhradených parkovacích miestach.

Nové VZN rieši presun termínu začiatku regulácie parkovania na Juhu a Sihoti III a IV z 15. apríla na 23. septembra, dočasné pozastavenie plateného parkovania na celom území mesta a niekoľko ďalších návrhov v oblasti parkovacej politiky. Platnosť parkovacích kariet, ktoré už majú Trenčania kúpené, sa automaticky predĺži o čas bezplatného parkovania.