Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Trenčíne evidujú takmer 3200 psov, daň sa v tomto roku nezmenila

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Daň za psa zostáva aj v roku 2020 na sume 30 eur ročne, v prípade rodinného domu alebo nehnuteľnosti s výbehom pre psa 12 eur ročne. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

Trenčín 20. januára (TASR) – Daň za psa zostane v Trenčíne na minuloročnej úrovni. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová. V Trenčíne momentálne evidujú 3191 psov. Evidencii podľa nej podlieha každý pes, ktorého držia na území mesta viac ako 90 dní.

„Daň za psa zostáva aj v roku 2020 na sume 30 eur ročne, v prípade rodinného domu alebo nehnuteľnosti s výbehom pre psa 12 eur ročne. Daň sa platí za psa staršieho ako šesť mesiacov, ktorý je chovaný na území mesta Trenčín. Občania starší ako 70 rokov si môžu uplatniť 50-percentné zníženie tejto dane. Záchranárske psy s výcvikom, policajné psy alebo psy osvojené z karanténnej stanice v Trenčíne sú od dane oslobodené,“ informovala hovorkyňa.

Ako dodala, pri dani za psa je dôležité oznamovať ako nadobudnutie, tak i stratu, úhyn, odsťahovanie a predaj psa. V prípade neprihlásenia psa má správca dane možnosť vyrubiť daň za minulé obdobia a uložiť sankcie za neoznámenie.

„Neodhlásenie psa z evidencie pri strate, úhyne alebo pri predaji spôsobuje, že daň za psa je vyrubená, evidujú sa na neho nedoplatky, čo nie je prospešné ani pre občanov, ani pre správcu dane,“ uzavrela Ságová.