Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

V Trenčíne pribudnú štyri nové stojiská na polopodzemné kontajnery

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Na konci roka ich v meste bude už 32.

Trenčín 8. decembra (TASR) – V Trenčíne pribudnú ďalšie štyri stojiská polopodzemných kontajnerov. Na konci roka ich v meste bude už 32. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

"Dve nové stojiská polopodzemných kontajnerov vzniknú na Inoveckej ulici, ďalšie na Ulici M. Turkovej a ešte v tomto roku aj na Kyjevskej ulici. Ide o mestskú investíciu za takmer 78.000 eur. Zhotoviteľom je spoločnosť Redox – Enex," uviedla hovorkyňa.

Prvé polopodzemné kontajnery v Trenčíne podľa nej postavili ako pilotný projekt v roku 2015 na Žilinskej ulici a Pred poľom na náklady spoločnosti Marius Pedersen. Ďalšie už budovalo mesto zo svojich zdrojov.

"Ich výhody sú nesporné. Väčší objem, úspora (jeden polopodzemný kontajner dokáže nahradiť päť nádob s objemom 1100 litrov), estetický vzhľad, nemožnosť prehrabávania sa v nich či vyberania odpadu, nedajú sa premiestňovať ani vysypať. K výhodám patrí i väčšia čistota na stojiskách, obmedzenie zápachu a úspora nákladov na vývoz odpadu," doplnila Ságová.