Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Bombové hrozby sa v Trnavskom kraji nepotvrdili

V Trnavskom kraji niekto na tiesňovú linku 112 nahlásil viacero bômb. Týka sa to nemocnice v Trnave, Galante a polikliniky v Seredi a Trnave. Rovnako aj trnavskej železničnej stanice. Na snímke ľudia čakajú pred uzavretou železničnou stanicou v Trnave v stredu 25. januára 2023. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Na tiesňovú linku Trnavskom kraji niekto v stredu poobede nahlásil viacero bômb.

Trnava 25. januára (TASR) - Bombové hrozby sa v Trnavskom kraji nepotvrdili. V nemocnici v Trnave a Galante, poliklinike v Seredi a Trnave a na trnavskej železničnej stanici výbušné zariadenie nenašli. TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Obnovila sa tiež prerušená vlaková doprava cez stanicu Trnava, informovala o tom Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na sociálnej sieti.

Galantská nemocnica opätovne prijíma pacientov, pre TASR to potvrdil hovorca siete nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare Tomáš Kráľ. Trnavská nemocnica spustila fungovanie urgentu okolo 17.00 h.

Prípad si prevzal vyšetrovateľ s kriminalistami. Tí na stotožnení muža, ktorý bomby nahlásil, a objasnení jeho motívu pracujú. "Podozrivý je z prečinu šírenia poplašnej správy," uviedla polícia.

Na tiesňovú linku Trnavskom kraji niekto v stredu poobede nahlásil viacero bômb. Objekty evakuovali. Polícia na miestach realizovala pyrotechnické prehliadky. Pre bombovú hrozbu bola od 16.21 h prerušená aj železničná doprava cez stanicu Trnava.



V Trnavskom kraji nahlásili viacero bômb, týka sa to aj nemocníc


V Trnavskom kraji niekto na tiesňovú linku 112 nahlásil viacero bômb. Týka sa to nemocnice v Trnave, Galante a polikliniky v Seredi a Trnave. Rovnako aj trnavskej železničnej stanice. Objekty evakuovali. Polícia aktuálne realizuje pyrotechnické prehliadky. TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Evakuované boli desiatky osôb. "Postupne vykonávame pyrotechnické prehliadky," uviedla hovorkyňa s tým, že v Seredi skončila prehliadka s negatívnym výsledkom.

Osoba, ktorá bomby nahlásila, volala na tiesňovú linku 112. "Osobu preverujeme. Udalosti boli nahlásená postupne," podotkla hovorkyňa.
V Trnavskom kraji niekto na tiesňovú linku 112 nahlásil viacero bômb. Týka sa to nemocnice v Trnave, Galante a polikliniky v Seredi a Trnave. Rovnako aj trnavskej železničnej stanice. Na snímke policajné auto pred Fakultnou nemocnicou v Trnave v stredu 25. januára 2023.
Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Budovu trnavskej nemocnice už policajti prehľadali. Spúšťa tak fungovanie urgentu, potvrdil pre TASR jej hovorca Matej Martovič. "Ideme prejsť ďalšie budovy v rámci areálu," doplnil.

O situácii je informované aj Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR. Jeho hovorkyňa Alena Krčová pre TASR potvrdila, že záchranky do dotknutých nemocníc nevozia pacientov.

Bombová hrozba ovplyvnila aj premávku vlakov. Doprava cez stanicu Trnava je prerušená od 16.21 h, priblížili policajti.