Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Trnavskom kraji podali v sobotu viac ako 1700 dávok vakcín

Ilustračná snímka. Foto: TASR – František Iván

Počas týždňa je očkovanie dostupné v nemocniciach, poliklinikách a ambulanciách.

Trnava 24. októbra (TASR) – V Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) otvorili v sobotu (23. 10.) dve veľkokapacitné očkovacie centrá (VKOC), v Dunajskej Strede a v Trnave, a podali v nich viac ako 1700 dávok vakcín. TASR o tom informovala Natália Petkáčová z komunikačného oddelenia TTSK.

V krajských centrách podali viac ako 1430 prvých, druhých a premiérovo aj tretích dávok vakcíny Pfizer/BioNTech. "V Trnave sme navyše zaočkovali aj takmer 300 ľudí jednodávkovou vakcínou Janssen od spoločnosti Johnson&Johnson," informovala Petkáčová.

"Od pondelka (25. 10.) sa spúšťa možnosť registrácie na očkovanie treťou dávkou pre osoby nad 55 rokov, pre osoby od 18 rokov s pridruženými ochoreniami a pre osoby so zvýšeným rizikom nákazy na webovom portáli vakcinacia.nczisk.sk," uviedla Petkáčová.

Ako doplnila, podrobnosti o očkovaní v krajských VKOC počas nasledujúceho víkendu (2. a 3. 11.) zverejní samospráva v priebehu týždňa. Počas týždňa je očkovanie dostupné v nemocniciach, poliklinikách a ambulanciách.