Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Trnavskom kraji pribudlo vodičov pod vplyvom alkoholu

Ilustračná snímka. Foto: KR PZ v Trenčíne

Viac ako jedno promile alkoholu v dychu zaznamenala polícia u 12 vodičov, ktorí sa dopustili prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Trnava 21. júla (TASR) – Polícia v Trnavskom kraji vykonala počas uplynulého týždňa (12. - 18. 7.) 3208 dychových skúšok, čo je o 30 viac ako týždeň predtým. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Z nich vyšlo 36 vodičov s pozitívnym výsledkom, čo je o šesť viac ako v predchádzajúcom týždni. "Z tohto množstva bolo 17 vodičov a 19 cyklistov. Viac ako jedno promile alkoholu v dychu zaznamenala polícia u 12 vodičov, ktorí sa dopustili prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla Antalová.

Policajti na cestách počas týždňa zaevidovali 58 škodových udalostí, čo je o 14 viac ako týždeň predtým. "Pri 28 dopravných nehodách sa ľahko zranilo 13 osôb. Pri jednej nehode prišiel o život 35-ročný muž. Päť dopravných nehôd spôsobili vodiči pod vplyvom alkoholu," informovala krajská policajná hovorkyňa.