Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Trnavskom kraji pribudol počet nehôd aj vodičov s alkoholom v dychu

Na snímke dreger a snímka z radaru polície po zastavení podnapitého vodiča, ktorý prekročil rýchlosť. Foto: FB/Polícia SR - Trnavský kraj

Policajti na cestách počas týždňa zaevidovali 67 škodových udalostí, čo je o 12 viac ako týždeň predtým.

Trnava 16. novembra (TASR) – Polícia na cestách v Trnavskom kraji vykonala počas uplynulého týždňa (8. - 14. 11.) 3755 dychových skúšok na alkohol, čo je o 156 viac ako týždeň predtým. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Z nich vyšlo 34 kontrolovaných s pozitívnym výsledkom, čo je o troch viac ako v predchádzajúcom týždni. "Z tohto množstva bolo 19 vodičov a 15 cyklistov, čo je o sedem vodičov viac a o štyroch cyklistov menej oproti predchádzajúcemu týždňu. Viac ako jedno promile alkoholu v dychu zaznamenala polícia u ôsmich vodičov, ktorí sa dopustili prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla Antalová.

Policajti na cestách počas týždňa zaevidovali 67 škodových udalostí, čo je o 12 viac ako týždeň predtým. "Pri 20 dopravných nehodách zahynula jedna osoba. V okrese Senica došlo k tragickej nehode, pri ktorej zahynul 26-ročný vodič. Žiadna osoba neutrpela ťažké zranenie a ľahko sa zranilo päť účastníkov dopravných nehôd. Dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu spôsobil jeden vodič," informovala hovorkyňa.