Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Trnavskom kraji riešila osem vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Jeden z vodičov na seba upozornil rýchlou jazdou po diaľnici D1.

Trnava 23. augusta (TASR) – Polícia v Trnavskom kraji riešila v závere uplynulého týždňa (18. - 21. 8.) osem vodičov, ktorí si sadli za volant pod vplyvom alkoholu. Jeden z nich sa zrazil s kamiónom a sedem obvinila polícia z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Najviac nafúkal 53-ročný vodič v Trnave. V sobotu (20. 8.) popoludní mu policajti namerali v dychu viac ako 2,5 promile alkoholu. "Pri kontrole zistili, že má od roku 2016 uložený zákaz viesť motorové vozidlá na osem rokov. Okrem jazdy pod vplyvom alkoholu vodiča stíhame aj pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia," uviedla Antalová.

Ďalší vodič na seba upozornil rýchlou jazdou po diaľnici D1. "Diaľničná polícia namerala jeho auto pri rýchlosti 139 km/h, čím prekročil povolenú rýchlosť o 29 km/h. Po zastavení ho hliadka podrobila dychovej skúške, ktorej hodnota bola 1,23 promile," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Dopravní policajti vyšetrujú okolnosti štvrtkovej (18. 8.) zrážky osobného auta a kamiónu na hlavnom ťahu medzi obcami Trstín a Bíňovce v okrese Trnava. "Podľa prvotných informácií išiel vodič z okresu Senica na aute Suzuki Vitara smerom na Trnavu, keď mal zrazu prejsť do protismeru, kde sa zrazil s protiidúcim nákladným vozidlom," informovala Antalová.

Ako doplnila, policajti po nehode podrobili oboch vodičov dychovým skúškam, z ktorých jedna mala pozitívny výsledok. Muž z osobného auta, ktorý sa pri zrážke zranil, nafúkal 0,81 promile alkoholu. Policajti mu na mieste zadržali vodičský preukaz.