Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Trnavskom kraji vykonala polícia 3640 dychových skúšok

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Policajti na cestách počas týždňa zaevidovali 51 škodových udalostí, čo je o šesť menej ako týždeň predtým.

Trnava 26. októbra (TASR) – Polícia na cestách v Trnavskom kraji vykonala počas uplynulého týždňa (18. - 24. 10.) 3640 dychových skúšok na alkohol, čo je o 39 viac ako týždeň predtým. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová. Z nich vyšlo 40 kontrolovaných s pozitívnym výsledkom, čo je o 11 menej ako v predchádzajúcom týždni.

"Z tohto množstva bolo 16 vodičov a 24 cyklistov, čo je o desať vodičov a o jedného cyklistu menej oproti predchádzajúcemu týždňu. Viac ako jedno promile alkoholu v dychu zaznamenala polícia u ôsmich vodičov, ktorí sa dopustili prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla Antalová.

Policajti na cestách počas týždňa zaevidovali 51 škodových udalostí, čo je o šesť menej ako týždeň predtým. "Pri 27 dopravných nehodách nezahynula žiadna osoba a jedna sa zranila ťažko. Ľahko sa zranilo 19 účastníkov dopravných nehôd. Jedinú dopravnú nehodu spôsobil vodič pod vplyvom alkoholu v meste Piešťany. Policajti mu v dychu namerali 2,5 promile," informovala hovorkyňa.