Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Trnavskom kraji vykonali 3599 dychových skúšok, 31 bolo pozitívnych

Ilustračná snímka. Foto: KR PZ v Trenčíne

Policajti na cestách počas týždňa zaevidovali 55 škodových udalostí, čo je o dve menej ako týždeň predtým.

Trnava 10. novembra (TASR) – Polícia na cestách v Trnavskom kraji vykonala počas uplynulého týždňa (1. - 7. 11.) 3599 dychových skúšok na alkohol, čo je o 163 menej ako týždeň predtým. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Z nich vyšlo 31 kontrolovaných s pozitívnym výsledkom, čo je o troch viac ako v predchádzajúcom týždni. "Z tohto množstva bolo 12 vodičov a 19 cyklistov, čo je o sedem vodičov viac a o štyroch cyklistov menej oproti predchádzajúcemu týždňu. Viac ako jedno promile alkoholu v dychu zaznamenala polícia u piatich vodičov, ktorí sa dopustili prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla Antalová.

Policajti na cestách počas týždňa zaevidovali 55 škodových udalostí, čo je o dve menej ako týždeň predtým. "Pri 19 dopravných nehodách zahynula jedna osoba. Pri nehode na ceste v obci Baloň v okrese Dunajská Streda zachytilo auto 77-ročnú cyklistku, ktorá svojim zraneniam podľahla v nemocnici. Žiadna osoba neutrpela ťažké zranenie a ľahko sa zranilo sedem účastníkov dopravných nehôd. Dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu spôsobil vodič kamióna, ktorý si sadol za volant s 1,73 promile," informovala hovorkyňa.