Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Trnavskom kraji nafúkalo viac vodičov než minulý týždeň

Ilustračné foto. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Policajti zaevidovali 52 škodových udalostí a 26 dopravných nehôd.

Trnava 16. júna (TASR) – Polícia v Trnavskom kraji za uplynulý týždeň (6. - 12. 6.) vykonala 4350 dychových skúšok na alkohol, čo je o 555 viac ako týždeň predtým. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová. Ako doplnila, z tohto množstva bolo 42 s pozitívnym výsledkom.

"To je o šesť viac ako týždeň predtým. Z nich bolo 19 vodičov a 23 cyklistov, čo predstavuje pri vodičoch pokles o jedného a pri cyklistoch nárast o siedmich. Šesť vodičov sa dopustilo prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla Antalová.

Policajti zaevidovali 52 škodových udalostí a 26 dopravných nehôd. "Na začiatku minulého týždňa došlo k hrozivej dopravnej nehode na trnavskom obchvate, pri ktorej sa z nadjazdu zrútilo osobné auto a kamión. Obaja vodiči svojim zraneniam na mieste podľahli. Jeden účastník dopravnej nehody utrpel ťažké zranenie a 15 osôb sa zranilo ľahko. Ani pri jednej dopravnej nehode neasistoval alkohol," povedala krajská policajná hovorkyňa.