Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Trnavskom kraji vzrástol počet prípadov chrípky o štvrtinu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Najviac chorých je stále v skupine detí do piatich rokov.

Trnava 6. februára (TASR) - Desať školských zariadení - osem škôlok a dve základné školy, museli v uplynulom týždni v Trnavskom kraji zatvoriť z dôvodu vysokého počtu chorých detí. Nárast chorobnosti na akútne respiračné ochorenia (ARO) spolu s ochorením COVID-19 bol o 11,26 percenta a nárast chorobnosti na chrípke podobné ochorenia o 24,52 percenta. Informoval o tom riaditeľ Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trnave Tomáš Hauko.

V evidencii bolo 6027 prípadov ARO, čo predstavuje chorobnosť 2038 pacientov na 100.000 obyvateľov, pri chrípke išlo o 1114 chorých, chorobnosť dosiahla 376 prípadov na 100.000 obyvateľov. "Z okresov bola zaevidovaná najvyššia chorobnosť na ARO v okrese Galanta," uviedol Hauko.

Najviac chorých je stále v skupine detí do piatich rokov. V okrese Galanta z dôvodu lokálnej epidémie uzavreli štyri materské školy (MŠ) a jednu základnú školu (ZŠ), po jednej škôlke zatvorili aj v okresoch Dunajská Streda, Senica, Trnava a Piešťany, kde sa pridala aj jedna ZŠ. Z celkového počtu ARO bol u 2,8 percenta ochorení hlásený komplikovaný priebeh - najčastejšie zápalom prínosových dutín.