Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V Trnavskom kraji zaznamenali 198 porušení pravidiel cestnej premávky

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Lanc

V jednom prípade policajné hliadky zadržali vodičský preukaz.

Trnava 13. apríla (TASR) - Policajti v rámci Trnavského kraja zaznamenali počas zvýšeného dohľadu nad cestnou premávkou v piatok a sobotu (8. a 9. 4.) 198 priestupkov. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Polícia uložila 186 osobám blokovú pokutu, desať osôb napomenuli a dve sú riešené v správnom konaní. "Bloková pokuta bola uložená 182 vodičom, jednému cyklistovi a trom chodcom. Viac ako polovica (92) priestupcov bola za prekročenú rýchlosť, 20 osôb riskovalo svoje zdravie a životy tým, že neboli riadne pripútaní. Sedem vodičov policajti pokutovali za používanie telefónu počas jazdy a 12 šoférovalo auto v zlom technickom stave," uviedla Antalová.

V jednom prípade policajné hliadky zadržali vodičský preukaz. Traja vodiči museli policajtom odovzdať osvedčenia o evidencii vozidla a v dvoch prípadoch zadržali aj tabuľky s evidenčným číslom. "Ani jeden z kontrolovaných vodičov si nesadol za volant pod vplyvom alkoholu. Na rozdiel od nich mali pozitívnu dychovú skúšku dvaja cyklisti," doplnila krajská policajná hovorkyňa.