Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V Trenčianskom kraji leží v nemocniciach 55 pacientov s COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR

V Trenčianskom kraji leží v nemocniciach 55 pacientov s COVID-19, sedem je na umelej ventilácii.

Trenčín 23. septembra (TASR) – V nemocniciach v Trenčianskom samosprávnom kraji bolo v stredu hospitalizovaných 55 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19, sedem z nich bolo napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Vyplýva to z informácií Národného centra zdravotníckych informácií.

Vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne je hospitalizovaných 39 pacientov s ochorením COVID-19, šesť z nich je napojených na pľúcnu ventiláciu. V ilavskej nemocnici leží s COVID-19 desať pacientov, v Bojniciach štyria a v Myjave dvaja. V okresoch Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Nové Mesto nad Váhom, Považská Bystrica a Púchov nie je hospitalizovaný žiadny pacient s týmto ochorením.

Na Slovensku bolo k rovnakému dátumu hospitalizovaných s potvrdeným ochorením 332 pacientov, 35 z nich bolo napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Najviac pacientov s COVID-19 – 80, bolo hospitalizovaných v Košickom samosprávnom kraji. Nasledovali Prešovský (63), Trenčiansky (55), Žilinský a Nitriansky (po 31), Trnavský (26), Banskobystrický (25) a Bratislavský samosprávny kraj (21).