Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Turčianskych Tepliciach začali testovať obyvateľov na COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Obyvatelia sa môžu v Turčianskych Tepliciach vo štvrtok a v piatok (22. 1.) zúčastniť na testovaní v Základnej škole Školská.

Turčianske Teplice 21. januára (TASR) - Odberové miesta na skríningové testovanie občanov na ochorenie COVID-19 otvorili vo štvrtok v Turci samosprávy Turčianskych Teplíc, Turčeka (okres Turčianske Teplice) a Kláštora pod Znievom (okres Martin). Vyšli tak v ústrety občanom, ktorí chodia do práce a navštíviť odberové miesto môžu iba v popoludňajších hodinách, informoval na sociálnej sieti primátor Turčianskych Teplíc Igor Hus.

Obyvatelia sa môžu v Turčianskych Tepliciach vo štvrtok a v piatok (22. 1.) zúčastniť na testovaní v Základnej škole Školská. O odbery podľa Husa v prvý deň skríningu obyvatelia prejavili záujem. "Netreba sa ale ponáhľať, tých možností testovania bude cez víkend viac a odberové miesto na ZŠ Školská bude k dispozícii občanom aj 25. a 26. januára," uviedol Hus.

Samospráva kúpeľného mesta sa podľa neho so starostkami obcí Háj a Čremošné dohodla na tom, že ich občania môžu navštíviť odberové miesta v meste, rovnako tak aj obyvatelia okolitých obcí, kde možnosť testovania mať nebudú.