Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V uliciach Trnavy pribúdajú parkovacie automaty

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pri kúpe lístka sa zadáva EČV vozidla, úhrady sa evidujú v elektronickej databáze, a tak už nie je potrebné umiestniť lístok za sklo vozidla, pretože úhrady sa evidujú v elektronickej databáze.

Trnava 7. decembra (TASR) - Trnavská samospráva zakúpila 30 nových parkovacích automatov. Prvých desať z nich je už nainštalovaných a po otestovaní fungujú v ostrej prevádzke. Každý deň k nim podľa hovorkyne mesta Veroniky Majtánovej postupne pribúdajú ďalšie.

"Kvôli výpadku dielov do výroby sa ich dodanie zo strany výrobcu oneskorilo, v týchto dňoch pôvodné nahrádzajú moderné zariadenia s rozšírenými funkciami," uviedla. V nich je parkovné možné uhradiť v hotovosti aj platobnou kartou. Okrem tlačeného lístka sa dá zvoliť aj odoslanie potvrdenia o zaplatení na e-mail. "Procesom kúpy parkovacieho lístka motoristov prevedie dotykový 10-palcový displej s intuitívnym ovládaním," doplnila hovorkyňa. Pri kúpe lístka sa zadáva EČV vozidla, úhrady sa evidujú v elektronickej databáze, a tak už nie je potrebné umiestniť lístok za sklo vozidla, pretože úhrady sa evidujú v elektronickej databáze. Systém si zároveň pamätá e-mailovú adresu vloženú k danému EČV a nie je nutné zadávať ju opakovane pri ďalšej platbe. Mesto za prvú várku uhradilo 214.000 eur, za jeden kus 7140 eur. Zámer je zaobstarať spolu až stovku automatov v priebehu štyroch rokov. Okrem parkovacích automatov je možné parkovné zaplatiť v mobilnej aplikácii DataMesta alebo prostredníctvom SMS správy. Na dlhodobé státie sú k dispozícii parkovacie karty. Podrobnosti o parkovaní sú na webstránke doprava.trnava.sk.