Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V UNLP Košice je hospitalizovaných 62 pacientov s COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pacienti s ochorením COVID-19 sú hospitalizovaní na Klinike infektológie a cestovnej medicíny, Klinike pneumológie a ftizeológie a tiež na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny.

Košice 28. septembra (TASR) – V Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice je v súčasnosti hospitalizovaných 62 pacientov s ochorením COVID-19, z toho sú ôsmi v kritickom stave napojení na umelú pľúcnu ventiláciu. Ďalších 16 pacientov vo vážnom stave potrebuje neinvazívnu ventiláciu, tzv. vyskoprietokový kyslík. Pre TASR to povedala hovorkyňa nemocnice Monika Krišková s tým, že 90 percent hospitalizovaných nie je očkovaných. Od začiatku septembra podľa nej zaznamenávajú aj nárast úmrtí pacientov s ochorením COVID-19.

UNLP má aktuálne 81 reprofilizovaných lôžok, obsadenosť predstavuje 77 percent. Pacienti s ochorením COVID-19 sú hospitalizovaní na Klinike infektológie a cestovnej medicíny, Klinike pneumológie a ftizeológie a tiež na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. „Veľmi pozorne vyhodnocujeme rastúce počty pacientov a len čo si to situácia bude vyžadovať, pristúpime k ďalšej reprofilizácii oddelení a reorganizácii práce zdravotníkov,“ povedala s tým, že v súčasnosti sú kapacity nemocnice dostatočné.

K reprofilizácii počas tretej vlny pandémie nového koronavírusu budú podľa Kriškovej pristupovať podobne ako počas druhej vlny.