Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

V Záhorskej Vsi organizujú očkovanie proti ochoreniu COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Očkovanie v obci, prioritne určené pre starších a imobilných, organizovali v pondelok aj Veľké Leváre.

Bratislava/Záhorská Ves 17. júna (TASR) - Záhorská Ves je ďalším sídlom v okrese Malacky, ktorá poskytne svojim obyvateľom možnosť nechať sa zaočkovať proti ochoreniu COVID-19 priamo v obci. Na svojom webe oznamuje, že očkovanie sa uskutoční v miestnom kultúrnom dome v utorok 6. júla.

Obyvatelia najzápadnejšej obce na Slovensku, ktorí majú záujem o očkovanie, sa môžu prihlásiť do 1. júla na obecnom úrade.

"Očkovať sa budú osoby staršie ako 16 rokov prvou dávkou vakcíny," spresnila samospráva s tým, že je možnosť sa nechať aj preočkovať druhou vakcínou. "V takom prípade si je potrebné priniesť potvrdenie o zaočkovaní prvou dávkou," vysvetľuje obec.

Očkovanie v obci, prioritne určené pre starších a imobilných, organizovali v pondelok aj Veľké Leváre. Niektoré iné samosprávy v okrese Malacky, napríklad Vysoká pri Morave, zorganizovali skupinové zaočkovanie obyvateľov vo veľkokapacitnom centre, vytvorenom Bratislavským samosprávnym krajom (BSK) v priestoroch Národného futbalového štadióna v Bratislave.