Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V zdravotnom stredisku v Tvrdošíne dokončili prvé fázy modernizácie

Ilustračné foto. Foto: EASYFOTO TASR - Miroslava Mlynárová

Jedným z cieľov modernizácie je uľahčiť pohyb osobám s obmedzenou schopnosťou pohybu.

Tvrdošín 18. októbra (TASR) – Zdravotné stredisko v Tvrdošíne – Medvedzí bude po novom modernejšie. Od polovice mája v ňom rekonštruujú ambulancie i spoločné priestory. V súčasnosti sú dokončené prvé dve časti rekonštrukcie - v priestoroch krčnej ambulancie a detských ambulancií. Mesto Tvrdošín o tom informuje na oficiálnej internetovej stránke.

"Momentálne sa pracuje na rekonštrukcii ambulancií na poschodí v zdravotnom stredisku. Jej účelom je modernizácia a zhodnotenie priestorov jednotlivých ambulancií i spoločných priestorov. Spočíva v položení nových podlahových krytín, stropných podhľadov a v povrchovej úprave stien," uviedla samospráva.

Počas renovácie je v pláne výmena nevyhovujúcich výplní dverných otvorov i predmetov zdravotechniky. Taktiež rekonštrukcia ústredného vykurovania, elektroinštalácie a čiastočne aj kanalizácie. "Naplánovaná je aj inštalácia počítačovej siete pre celý objekt. Vymeníme tiež schodiskové zábradlie a zateplíme strešnú konštrukciu budovy," konkretizovalo mesto.

Jedným z cieľov modernizácie je uľahčiť pohyb osobám s obmedzenou schopnosťou pohybu vybudovaním toalety pre imobilných návštevníkov a rekonštrukciou výťahu. Po ukončení stavebných prác v budove obnovia zdravotnícke vybavenie ambulancií a doplnia nábytok, uviedlo mesto.