Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V železničnej stanici v Novom Meste nad Váhom horeli osobné vagóny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Príčinu vzniku požiaru vyšetrujú špecialisti.

Nové Mesto nad Váhom 24. januára (TASR) – Deväť profesionálnych hasičov so štyrmi kusmi techniky zasahovalo v pondelok okolo 1.30 h nadránom pri požiari osobných železničných vozňov vo vlakovej stanici v Novom Meste nad Váhom.

Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík, požiarom boli zasiahnuté tri železničné vozne z dvanásťvozňovej vlakovej súpravy, ktorá bola určená na likvidáciu.

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru zasahovali v dýchacích prístrojoch, na hasenie nasadili päť hasebných prúdov. Postupne rozoberali vnútornú konštrukciu vagónov. Počas zásahu profesionálnym hasičom asistovali aj členovia dobrovoľných hasičských zborov z obcí Čachtice, Hôrka nad Váhom a Pobedim,“ informoval Petrík.

Hasiči podľa neho zlikvidovali požiar krátko pred piatou hodinou ráno, požiarisko skontrolovali termovíznou kamerou. Následne hasiči odovzdali priestor zástupcovi Železníc Slovenskej republiky. Pri udalosti sa nikto nezranil. Príčinu vzniku požiaru vyšetrujú špecialisti.