Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V Žiari nad Hronom bude Pavol Barabáš vystavovať fotografie z ciest

Dokumentarista Pavol Barabáš Foto: TASR

Výstava fotografií známeho dokumentaristu bude prezentovať autorov pohľad na rozmanitý svet. Súčasťou výstavy bude tiež ukážka zaujímavých artefaktov, ktoré si Pavol Barabáš priniesol z expedícií.

Žiar nad Hronom 24. septembra (TASR) - Vo výstavnej sále Mestského kultúrneho centra (MsKC) v Žiari nad Hronom budú od 2. októbra vystavovať fotografie z ciest Pavla Barabáša.

"Dialóg s planétou Pavla Barabáša" je ďalšou z etáp autorovej tvorby. Z kulturologického a etnologického hľadiska bude mať verejnosť možnosť spoznať mnohovrstvovosť vzdialených kultúr a iný spôsob života podmienený geografickými a klimatologickými podmienkami či náboženstvom.

"Cieľom projektu je zvýraznenie sveta ako sveta pestrého - ako mikrokozmu a makrokozmu zároveň. Plánovaná výstava fotografií má veľký potenciál, aby sa z nej stala úspešná putovná výstava, prezentujúca autorov pohľad na svet a bude obohatená o nainštalované ukážky zaujímavých artefaktov, ktoré si Pavol Barabáš priniesol zo svojich expedícií," priblížila Alena Kršiaková z Mestského kultúrneho centra v Žiari nad Hronom.

Výstava Dialóg s planétou bude sprístupnená v sále MsKC od 2. do 14. októbra. Sprievodným podujatím výstavy je premietanie dokumentárnych filmov Pavla Barabáša, ktoré sa uskutoční 6. októbra.