Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Žiari nad Hronom sa vlani narodilo vyše 500 detí

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Medzi najčastejšie dievčenské mená, ktoré rodičia dávali novorodencom, patrili Eliška, Sofia či Natália. U chlapcov to boli Tomáš, Michal a Samuel.

Žiar nad Hronom 17. januára (TASR) – V nemocnici v Žiari nad Hronom sa vlani narodilo vyše 500 detí, z toho 268 chlapcov a 273 dievčat. Pri dvoch pôrodoch prišli na svet dvojičky. TASR o tom informovala Bianka Krejčíová, PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia, pod ktorú žiarska nemocnica patrí.

Medzi najčastejšie dievčenské mená, ktoré rodičia dávali novorodencom, patrili Eliška, Sofia či Natália. U chlapcov to boli Tomáš, Michal a Samuel. Prvé dieťa v tomto roku sa v pôrodnici v Žiari nad Hronom narodilo 2. januára o 13.27 h. Chlapec Marek sa narodil mamičke z obce Hodruša-Hámre v okrese Žarnovica, po narodení vážil 4330 gramov a meral 54 centimetrov.

"Nemocnica v Žiari nad Hronom poskytuje mamičkám možnosť absolvovať predpôrodnú prípravu, ktorú vlani využilo 65 mamičiek. Približne 80 mamičiek využilo aj možnosť vytvoriť si v spolupráci s personálom individuálny pôrodný plán a naplánovať si tak spoločne všetky detaily pôrodu," uviedla Krejčíová. Ako dodala, v pôrodnici môžu rodičky využívať aj profesionálne laktačné poradenstvo.