Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

V Žiari nad Hronom sa začala revitalizácia vnútroblokov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Súčasťou revitalizácie je aj rekonštrukcia pieskovísk či osadenie nových košov a lavičiek.

Žiar nad Hronom 14. októbra (TASR) – V Žiari nad Hronom sa v uplynulých dňoch začala revitalizácia vnútroblokov centrálnej mestskej zóny, na ktorú samospráva získala eurofondovú dotáciu vo výške takmer 570.000 eur. Práce realizuje mestská spoločnosť Technické služby. Mesto o tom informuje na svojej oficiálnej webovej stránke.

Projekt zameraný na štyri vnútrobloky severne od Námestia Matice slovenskej a zelené plochy na ulici Š. Moyzesa počíta s revitalizáciou plochy s celkovou výmerou vyše 39.400 metrov štvorcových. Zahŕňa výsadbu zelene, rôznych druhov tráv, trvaliek, kríkov i vysokých drevín.

Súčasťou revitalizácie je aj rekonštrukcia pieskovísk či osadenie nových košov a lavičiek. Počíta sa tiež s ošetrením vyše 100 stromov či výrubom starých a chorých drevín, ktoré majú byť nahradené šesť metrov vysokými stromami.

Práce na revitalizácii vnútroblokov odštartovali rekonštrukciou chodníka a asfaltovaním. "V súčasnosti prebiehajú prípravy pre sadové práce. Začína sa s výsadbou trvalkových záhonov a revitalizáciou trávnika, s ktorou sa bude pokračovať aj budúci týždeň," dodal projektový manažér Miloš Čerťaský.