Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Žiline majú zdravotníkov pre všetkých 71 odberných miest

Ilustračná snímka, testovanie. Foto: TASR - Martin Baumann

Aktuálne je stále k dispozícii internetová stránka pre nahlasovanie zdravotníkov, doplnil hovorca mesta.

Žilina 30. októbra (TASR) – V Žiline sa v piatok popoludní podarilo zabezpečiť kompletný zdravotnícky personál pre 71 odberných miest v 32 rôznych lokalitách na celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka otvoria v sobotu (31. 10.) ráno všetky odberné miesta, ak sa dovtedy nič neskomplikuje.

Pripomenul, že počas nadchádzajúceho víkendu by sa malo otestovať približne 65.000 ľudí s trvalým pobytom v Žiline a v určenej vekovej kategórii. "Odberné miesta budú ľuďom k dispozícii od 7.00 h do 22.00 h, s dvomi prestávkami od 12.00 h do 12.45 h a od 18.00 h - 18.30 h. Posledný výter v danom dni urobia zdravotníci už o 21.30 h, aby stihli testy vyhodnotiť," uviedol Miškovčík.

Samospráva hľadala lekárov, sestry, zdravotníckych záchranárov, pôrodné asistentky, praktické sestry či študentov posledných ročníkov lekárskych fakúlt alebo ošetrovateľstva (2. - 5. ročník) od utorka (27. 10.) prostredníctvom elektronického registračného formulára na internetovej stránke https://koronavirus.zilina.sk/chcem-pomoct-pri-celoplosnom-testovani/. Aktuálne je stále k dispozícii pre nahlasovanie zdravotníkov, doplnil hovorca mesta.

"V súčasnosti sa mesto sústredí na hľadanie náhradníkov zdravotníckeho personálu do zálohy a ďalšie zabezpečenie celoplošného testovania. Ostatným mestám a obciam želáme veľa síl a trpezlivosti vo finálnej fáze príprav. Ešte raz úprimne ďakujeme všetkým zdravotníkom, administratívnym pracovníkom a dobrovoľníkom, ktorí sa rozhodli pomôcť," dodal Miškovčík.