Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Žiline obnovili dopravu po nehode nákladného vlaku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nehodová udalosť spôsobila meškanie 70 osobných vlakov od štyroch do 221 minút, meškanie 16 nákladných vlakov a množstvo vlakov odriekli.

Žilina 22. decembra (TASR) – Po vykoľajení nákladného vlaku v stredu (21. 12.) v Žiline obnovili dopravu zníženou rýchlosťou 10 kilometrov za hodinu. Nehodová udalosť spôsobila meškanie 70 osobných vlakov od štyroch do 221 minút, meškanie 16 nákladných vlakov a množstvo vlakov odriekli. TASR o tom informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová.

ŽSR pracujú na odstránení nehodovej udalosti, zabezpečení bezpečnosti a plynulosti prevádzky. "Najväčšie poškodenie evidujeme na zabezpečovacom zariadení. Príčina vzniku nehodovej udalosti je v štádiu šetrenia," uviedla Feik Achbergerová.

V stanici Žilina bola v stredu dopoludnia prerušená osobná vlaková doprava potom, ako sa vykoľajil 11. a 12. vozeň nákladného vlaku. Nikto sa nezranil. Spôsobilo to obmedzenie dopravy v úseku Žilina – Púchov a aj v smere Čadca. Viaceré vlaky výrazne meškali. Zabezpečená bola náhradná autobusová doprava.