Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Žiline sa vykoľajil vlak, následky budú odstraňovať do večera

Na snímke vykoľajený pracovný vlak na železničnej vlakovej stanici v Žiline 21. decembra 2022. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Nehoda doteraz spôsobila meškanie 25 vlakov a množstvo vlakov bolo odrieknutých.

Bratislava 21. decembra (TASR) - V Žiline naďalej odstraňujú následky vykoľajeného nákladného vlaku. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová. Úplné odstránenie predpokladá v stredu večer. Následne budú železničiari zisťovať rozsah škôd.

"Momentálne ŽSR odstraňujú nehodovú udalosť pomocou žeriavu. Vedená je náhradná autobusová doprava na trase Kysucké Nové Mesto – Žilina. V ostatných smeroch jazdíme," uviedla.

Nehoda doteraz spôsobila meškanie 25 vlakov a množstvo vlakov bolo odrieknutých. "Príčina vzniku nehodovej udalosti je v štádiu riešenia," podotkla Feik Achbergerová.

V stredu dopoludnia bola v stanici Žilina prerušená osobná vlaková doprava po tom, ako sa vykoľajil 11. a 12. vozeň nákladného vlaku. Nikto sa nezranil. Spôsobilo to obmedzenie dopravy v úseku Žilina – Púchov a aj v smere Čadca. Viaceré vlaky výrazne meškali. Zabezpečená bola náhradná autobusová doprava.