Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

PROTIDROGOVÁ AKCIA V ŽILINE: Zadržali ôsmich mužov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Policajti počas akcie vykonali domové prehliadky, osobné prehliadky a prehliadky iných priestorov.

Žilina 31. mája (TASR) - Žilinskí policajti zadržali počas akcie Avatar ôsmich mužov, ktorí mali vyrábať, prechovávať a predávať omamné a psychotropné látky v okrese Žilina, Kysucké Nové Mesto a širšom okolí. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Gabriela Kremeňová.

Doplnila, že policajti počas akcie vykonali domové prehliadky, osobné prehliadky a prehliadky iných priestorov. "Zaistili rôzny materiál a pomôcky slúžiace na výrobu drog aj podozrivé látky. Podľa predbežnej kriminalistickej expertízy bola v zaistenej látke zistená prítomnosť metamfetamínu, ktorý je po aplikovaní spôsobilý ovplyvniť psychiku užívateľa," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Vyšetrovateľ KR PZ v Žiline na základe zaistených dôkazov obvinil ôsmich mužov z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. "Na piatich z nich vyšetrovateľ PZ spracoval podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby. Dvaja z nich sa skutku dopustili napriek tomu, že už boli za obdobný čin právoplatne odsúdení. Traja muži sú stíhaní na slobode," dodala Kremeňová.