< sekcia Regióny

Žilinská Fakultná nemocnica zrekonštruovala ambulantnú časť ORL

FNsP v Žiline, archívna snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Nové priestory nám ponúkli väčšie možnosti, vďaka čomu sme mohli jednu ambulanciu rozdeliť do troch separátnych miestností, uviedol vedúci lekár ORL centrum JAS žilinskej nemocnice Pavol Lukášek

Žilina 31. mája (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline sa presťahovala do zrekonštruovaných priestorov ambulantná časť pracoviska otorinolaryngológie (ORL). Príjmovú, konziliárnu a pohotovostnú ambulanciu ORL nájdu pacienti stále na prízemí očného pavilónu, nachádza sa však o niekoľko metrov ďalej ako pôvodne. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

Najnovšia zmena podľa nej priniesla rozšírenie krčno-nosovo-ušnej ambulancie z jednej do troch samostatných ordinácií, pribudli individuálne sociálne zariadenia pre pacientov, veľká otvorená čakáreň i denná miestnosť pre zdravotníkov. "Nové priestory nám ponúkli väčšie možnosti, vďaka čomu sme mohli jednu ambulanciu rozdeliť do troch separátnych miestností – základnú ordináciu, ordináciu pre onkologických pacientov a ordináciu pre endoskopické vyšetrenia," uviedol vedúci lekár ORL centrum JAS žilinskej nemocnice Pavol Lukášek s tým, že sa podarilo zlepšiť kvalitu prostredia pre pacientov i pracovníkov oddelenia.

"Ambulancie sú už presťahované kompletne, jediná, ktorá zostala na pôvodnom mieste, je audiometrická ambulancia. Pripravujeme ešte niekoľko malých doplnkov, úprav pre viac súkromia a komfortu pri vyšetrovaní. No zdravotnú starostlivosť poskytujeme štandardne, takže by už zmeny nemali pacientov vo väčšej miere ovplyvniť," doplnil Lukášek.

Podľa vedúceho oddelenia hospodárskych a stavebných činností FNsP Žilina Pavla Záňa realizovala nemocnica stavebné práce z väčšej časti vlastnými kapacitami. "Začali sme ešte vo februári pred vypuknutím pandémie, kedy sme stihli zrealizovať základné hrubé práce, zamurovali sme jedny z dvoch vchodových dverí, zmenili vnútornú dispozíciu, prerobili elektroinštaláciu. Následne nás výrazne spomalila vzniknutá situácia, takže sa nám práce podarilo dokončiť až v máji. Ospravedlňujeme sa preto všetkým pacientom i zamestnancom za vzniknuté obmedzenia a znížený komfort počas celého dlhšieho obdobia rekonštrukcie," dodal Záň.