Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V žilinskej nemocnici spríjemnili sestrám ich sviatok zdravotní klauni

Na snímke zdravotná sestra počas príchodu do práce, kde pre ňu Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline pripravila pre ňu prekvapenie pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Vo FNsP v Žiline pracuje 662 sestier, 33 pôrodných asistentiek a 111 zdravotníckych asistentov.

Žilina 12. mája (TASR) – Medzinárodný deň sestier spríjemnilo v stredu sestrám vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline raňajšie vystúpenie zdravotných klaunov, káva z pojazdnej kaviarne a zverejnenie koláže fotografií sestier. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

Podľa vedúcej odboru ošetrovateľskej starostlivosti žilinskej nemocnice Gabriely Tvrdej sa počas minulého týždňa do fotenia zapojilo takmer 300 sestier. Jedinečnú koláž zverejnili na prízemí hlavnej budovy polikliniky. "Hlavnou myšlienkou bolo prostredníctvom množstva výnimočných tvárí a osobností ukázať jeden silný a úžasný celok, ktorý v našej nemocnici sestry spoločne vytvárajú. Sú nosným pilierom každého zdravotníckeho zariadenia, jeho neodmysliteľnou súčasťou, bez ktorej by sme nemohli poskytovať plnohodnotnú zdravotnú starostlivosť. Sú to ženy a zároveň muži, ktorí odborne, obetavo, láskavo a s nasadením pomáhajú, starajú sa o telo a dušu pacientov," uviedla Tvrdá.

"Je nám ľúto, že stále nemôžeme zorganizovať väčšie podujatie, ako bývalo zvykom. A osobne sa poďakovať kolegyniam a kolegom za mesiace nesmierne náročnej, psychicky aj fyzicky vyčerpávajúcej práce, ktoré majú za sebou. Rozhodli sme sa preto vyjadriť im našu úctu a vďaku trochu iným spôsobom a zorganizovali sme niekoľko malých prekvapení," priblížil v mene Rady riaditeľov FNsP Žilina jej medicínsky riaditeľ Igor Bízik.

Vo FNsP v Žiline pracuje 662 sestier, 33 pôrodných asistentiek a 111 zdravotníckych asistentov. "Úprimne ďakujeme všetkým kolegyniam a kolegom, pre ktorých je táto práca poslaním a vďaka ktorým môžeme v žilinskej nemocnici pomáhať pacientom. Veríme, že napriek únave a vyčerpaniu sa nám podarí nájsť novú energiu a pokračovať v tejto náročnej práci. Sme hrdí na všetky naše sestry, pôrodné asistentky a zdravotníckych asistentov, bez ktorých by to nefungovalo. Ďakujeme," dodal medicínsky riaditeľ FNsP Žilina.