Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Po zrážke pri Vrútkach sú v nemocnici v Žiline hospitalizovaní 4 ľudia

Na železničnej trati medzi Varínom a Vrútkami narazil rušeň do stojacej súpravy osobného vlaku, ktorému mieril na pomoc. Pri nehode zasahuje 21 profesionálnych hasičov z Martina, Žiliny, Trenčína, zo Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline a z Bánoviec nad Bebravou a tiež dobrovoľní hasiči zo Sučian, Lipovca a obce Martin - Priekopa. "Na mieste sa nachádzajú aj dva evakuačné autobusy HaZZ, v ktorých cestujúci nájdu dočasné útočisko," priblížila Katarína Križanová z komunikačného oddelenia Prezídia HaZZ. Dodala, že k nehode došlo na trati v smere zo Žiliny do Vrútok. Vrútky, 3. júna 2022. Foto: TASR Erika Ďurčová

Polícia v sobotu informovala, že po železničnej nehode na mieste záchranári ošetrili spolu 74 osôb, z toho 34 ľudí transportovali do okolitých nemocníc.

Žilina 4. júna (TASR) - Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline zostali v sobotu po piatkovej (3. 6.) zrážke rušňa s vlakom pri Vrútkach hospitalizovaní štyria pacienti. Všetci sú mimo ohrozenia života. TASR to potvrdila hovorkyňa žilinskej nemocnice Lenka Záteková.

"V nemocnici po zrážke ošetrili sedem pacientov, štyria z nich sú hospitalizovaní na oddelení úrazovej chirurgie a chirurgie," uviedla Záteková.



Pacienti podľa nej utrpeli pomliaždeniny brušnej a hrudnej dutiny, jedna pacientka má zlomené rebrá a jeden člen posádky vlaku je hospitalizovaný s otrasom mozgu.

Polícia v sobotu informovala, že po železničnej nehode na mieste záchranári ošetrili spolu 74 osôb, z toho 34 ľudí transportovali do okolitých nemocníc. Ľahko sa zranilo 59 osôb, stredne ťažko 11 ľudí a štyri osoby boli zranené ťažko. Policajti začali v súvislosti s nehodou trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. Príčiny a okolnosti zrážky vyšetruje.