Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Vadaš otvorí svoje brány pre návštevníkov od 1. júna

Vadaš v Štúrove, archívna snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

V uzavretých priestoroch pokladní, recepcií a reštaurácií je povinné prekrytie horných dýchacích ciet, pri vstupe je povinná dezinfekcia rúk.

Štúrovo 24. mája (TASR) – Termálne kúpalisko Vadaš v Štúrove otvorí svoje brány pre návštevníkov od 1. júna. V prevádzke budú všetky bazény, tobogany, nudistická pláž, hotel. „Celý rezort môžeme otvoriť predbežne do naplnenia kapacity na 30 percent, čo u nás predstavuje 3000 ľudí,“ skonštatoval riaditeľ kúpaliska Endre Hogenbuch. Kúpalisko Vadaš bolo z dôvodu pandémie uzatvorené od 15. októbra minulého roka.

Návštevníci budú musieť počas návštevy kúpaliska dodržiavať opatrenia určené regionálnym úradom verejného zdravotníctva. „Pri hlavnom vchode na kúpalisko sa nebude vyžadovať zdravotné potvrdenie, test a podobne. Potrebovať ho budú len tí návštevníci, ktorí budú chcieť využiť služby wellness centra,“ potvrdil riaditeľ.

V uzavretých priestoroch pokladní, recepcií a reštaurácií je povinné prekrytie horných dýchacích ciet, pri vstupe je povinná dezinfekcia rúk. Dezinfekčné prostriedky budú rozmiestnené pri vstupoch. Na voľných oddychových plochách je odporúčané dodržiavanie odstupu medzi jednotlivcami alebo členmi skupín či domácností najmenej dva metre. Dezinfekcia interiérov a dotykových plôch budú vykonávané zvýšenou intenzitou v pravidelných intervaloch, prostriedkami s virucídnym účinkom. Na základe usmernenia Úradu verejného zdravotníctva SR je zakázané prevádzkovať pitné fontány.