Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Valentínsku prehliadku Bojnického zámku videlo vyše 800 zaľúbencov

Bojnický zámok v pozadí, ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Návštevníci sledovali príbeh stredovekého zamilovaného mladého páru Zuzany Podhradskej a Petra Laskárskeho.

Bojnice 19. februára (TASR) - Celkom 871 návštevníkov absolvovalo špeciálne večerné prehliadky počas Valentínskeho víkendu (14.-16.2.) na Bojnickom zámku.

Všetci návštevníci zámku sa počas uplynulého víkendu preniesli do stredoveku a sledovali príbeh zamilovaného mladého páru Zuzany Podhradskej a Petra Laskárskeho, ktorí si napriek ich šľachtickým titulom pre pravidlá, zvyklosti a hlavne majetok nemohli povedať svoje áno. Napriek týmto prekážkam sa však v Zlatej sále tajne zasnúbili. "Možnosť zásnub, avšak nie tajných, využil aj jeden mladý muž, ktorý svoju priateľku požiadal priamo pred očami návštevníkov o ruku, a to rovnako v Zlatej sále. Jej odpoveď bola áno," priblížila Dáša Michalcová, vedúca oddelenia marketingu a tvorby animovaných programov.

Najbližším podujatím na Bojnickom zámku budú veľkonočné prechádzky. "Návštevníci sa budú môcť od 17. do 21. apríla inšpirovať zámockou veľkonočnou výzdobou a prezrieť si zbierkové predmety súvisiace s jarným obdobím," priblížila Michalcová.

TASR informovala Kamila Píšová, vedúca oddelenia múzejnej komunikácie a služieb návštevníkom Slovenského národného múzea - Múzea Bojnice.