Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Desiati poslanci z Varína podali sťažnosť proti obvineniu NAKA

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

V spoločnom stanovisku pre TASR uviedli, že v zákonnej lehote podali sťažnosť proti vzneseniu obvinenia.

Varín 28. decembra (TASR) - Desiati poslanci obecného zastupiteľstva (OZ) vo Varíne (okres Žilina), ktorých obvinila Národná kriminálna agentúra (NAKA) z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd, využili právo na podanie riadneho opravného prostriedku.

Obvinení sú poslanci, ktorí sa v auguste zúčastnili na zasadnutí OZ a nesúhlasili s premenovaním ulice Dr. Jozefa Tisu. "S uvedeným obvinením zásadne nesúhlasíme. Necítime sa byť vinní z obvinenia, ktoré sa nám kladie za vinu. Zároveň podotýkame, že každý z nás vedie bezúhonný rodinný život a svoj mandát poslanca OZ vykonávame zodpovedne, v súlade s platnou legislatívou a v prospech občanov obce. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie v tejto chvíli nebudeme poskytovať žiadne ďalšie informácie. Tieto médiám poskytne včas právny zástupca obvinených," dodali poslanci.

"Konanie naďalej pokračuje, viac informácií k jeho priebehu a stavu preto nie je možné poskytnúť," informoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka.