Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Regióny

Vazan: Šufliarský je skúsený manažér s dlhoročnými skúsenosťami

Na snímke bývalý primátor Detvy Ján Šufliarský. Foto: TASR - Branislav Račko

Predtým sa podľa neho na úrade vystriedalo na tomto poste niekoľko ľudí, všetci však po čase odišli pracovať inam.

Krupina 5. januára (TASR) – Ako skúseného manažéra, ktorý sa pohybuje v štátnej a verejnej správe už 32 rokov, oslovil primátor Krupiny Radoslav Vazan exprimátora mesta Detva Jána Šufliarskeho na výkon funkcie prednostu krupinského mestského úradu. Šufliarský sa tejto funkcie ujal od 1. januára.

"Funkciu prednostu mestského úradu som predošlé štyri roky suploval ja sám," uviedol Vazan pre TASR. "Robili sme v tomto prípade aj konkurz, ale nikoho spoľahlivého sme nezohnali," dodal. Predtým sa podľa neho na úrade vystriedalo na tomto poste niekoľko ľudí, všetci však po čase odišli pracovať inam.

"Chceli sme mať na úrade niekoho, kto sa rozumie samospráve. Šufliarský túto podmienku spĺňa. Ja sám teraz od neho očakávam pomoc pri riadení úradu. Navyše verím, že nám pomôže aj pri riadení projektov, s ktorými sa chceme uchádzať o finančnú pomoc z eurofondov, keďže v Detve takto získali v uplynulom období prostriedky na desiatky projektov," dodal.

Mesto Krupina približne so 7500 obyvateľmi má vo vedení úradu aj viceprimátorku Annu Borbuliakovú, v mestskom parlamente 12 poslancov a tiež štyroch členov mestskej rady a pri zastupiteľstve zriadených päť komisií.