Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Autobusár Peter jazdil s takmer 3 promile, policajti nechceli uveriť

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Šoférovi policajti okamžite zadržali vodičský preukaz a obmedzili mu osobnú slobodu.

Veľké Uherce 4. júna (TASR) - Obvineniu z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky bude po vytriezvení čeliť 49-ročný vodič medzimestského autobusu Peter, ktorého zastavili v stredu (3.6.) v noci vo Veľkých Uherciach (okres Partizánske) policajti z Partizánskeho. Šofér autobusovej linky na trase Partizánske - Kolačno jazdil pod vplyvom alkoholu, polícia dostala o tom avízo. Informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.



Autobus značky SOR bol v čase kontroly prázdny. Policajti vodiča vyzvali na predloženie dokladov potrebných k vedeniu vozidla a tiež, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu. "Peter predložil všetky požadované doklady a následne vykonal dychovú skúšku. Policajti takmer neverili vlastným očiam, keď sa na displeji alkotestu ukázala hodnotu 1,36 mg/l, čo je v prepočte 2,83 promile. Opakovaná dychová skúška ukázala o niečo nižšiu hodnotu, a to 1,30 mg/l, čo je v prepočte 2,71 promile," uviedla Antalová.

Doplnila, že šoférovi policajti okamžite zadržali vodičský preukaz a obmedzili mu osobnú slobodu, na miesto prišiel dispečer z Prievidze a taktiež aj náhradný vodič, ktorý si autobus prevzal. "Peter je podozrivý zo spáchania prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a v uvedenej veci už vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Partizánskom začal trestné stíhanie. Z tohto skutku bude Peter po vytriezvení aj vyšetrovateľom obvinený. V zmysle zákona mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov," dodala hovorkyňa.