Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Veľký Krtíš ožije vinobraním, ochutnávka vín bude i v Dudinciach

Na snímke strapec hrozna Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Podujatie bude v piatok 22. septembra.

Veľký Krtíš 21. septembra (TASR) - Výstava a ochutnávanie vín, jarmok tradičných remesiel i kultúrny program budú súčasťou vinobrania vo Veľkom Krtíši. Samospráva na svojej oficiálnej stránke uvádza, že podujatie bude v piatok 22. septembra.

Dodáva, že akcia bude na Námestí A. H. Škultétyho. Vystúpenia budú na hlavnom pódiu, pripravený je však aj sprievodný program. Pred kultúrnym domom popoludní vystúpi Základná umelecká škola Veľký Krtíš a hudobní hostia. Výstava a ochutnávanie vín bude v kultúrnom dome.

Samospráva zdôrazňuje, že pre kultúrne podujatie bude v piatok v meste obmedzená doprava od 12.00 do 24.00 h. Týka sa to ciest na Ulici SNP, Trhovníckej a Ulice M. R. Štefánika. Podotýka, že v piatok bude Námestie A. H. Škultétyho uzatvorené.

Oslava vinohradníctva, tradícií a kultúry bude cez víkend aj v Dudinciach v okrese Krupina. Vinobranie slnečného Hontu pripravujú v kúpeľnom parku v sobotu 23. septembra. Malý amfiteáter na Slnečnej lúke od 14.00 h ožije koncertmi, remeselnou uličkou i atrakciami pre deti. Organizátori pripomínajú, že 16. ročník prezentácie vín, remesiel a ľudových tradícií je súčasťou dudinského Letného festivalu Slnka, Ticha, Vody. Oblastná organizácia cestovného ruchu v Dudinciach informuje, že festival ponúkne regionálne vína i mladé burčiaky. Záujemcovia budú mať k dispozícii vínny pas, s ktorým môžu ochutnať 30 vzoriek vín a burčiakov.