Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Plavecký bazén plavárne vo Veľkom Krtíši bude mimo prevádzky

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Budova plavárne má 28 rokov a kapacita všetkých prevádzok je približne 60 ľudí.

Veľký Krtíš 13. októbra (TASR) – Veľký plavecký bazén, ktorý je súčasťou plavárne vo Veľkom Krtíši, bude niekoľko dní mimo prevádzky. Odstavený bude pre výmenu fólie bazéna, uviedla pre TASR Lucia Zvarová z kancelárie primátora.

Obmedzenie začne platiť v sobotu (16. 10.) a trvať bude do pondelka 8. novembra. „Malý plavecký bazén a posilňovňa budú v prevádzke aj naďalej," spomenula s tým, že v súčasnosti pre šírenie nového koronavírusu funguje plaváreň v režime OTP.

Počas posledných štyroch rokov na budove urobili rekonštrukciu strechy oboch plaveckých hál. „Vymenili sa okná na celom hornom poschodí a na plaveckých halách a aj rozvody vody na hlavnej trase plavárne," zhrnula.

Tieto práce stáli spolu približne 320.000 eur. Z mestského rozpočtu na ne išlo 100.000 eur. Zvarová podotkla, že 200.000 eur bolo poskytnutých z rezervy vlády SR, ktoré poskytlo Ministerstvo financií SR. Suma 20.000 eur bola podľa nej z vlastných prostriedkov Správy športových zariadení mesta Veľký Krtíš.

„Ostala ešte rekonštrukcia strechy nad šatňami a administratívnou časťou plavárne, rekonštrukcia druhej polovice sauny a modernizácia filtrácie bazénov," vymenovala Zvarová. Doplnila, že budova plavárne má 28 rokov a kapacita všetkých prevádzok je približne 60 ľudí.