Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Verejné osvetlenie bude v Piešťanoch opäť svietiť naplno

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Od 1. októbra bude verejné osvetlenie postupne zapojené na všetky fázy a svietenie obnovené v plnom rozsahu.

Piešťany 1. októbra (TASR) - Z dôvodu extrémne vysokých cien elektrickej energie skúšobne vypol prevádzkovateľ verejného osvetlenia Služby mesta Piešťany (SMP) od 19. septembra časť osvetlenia v meste. Informovalo o tom mesto Piešťany na svojej webovej stránke.

Od 1. októbra bude verejné osvetlenie postupne zapojené na všetky fázy a svietenie obnovené v plnom rozsahu. "Počas dvoch týždňov skúšobnej prevádzky bolo technikmi SMP vyhodnotené, že nie je v súčasnosti technicky možné bez väčších zásahov vyriešiť tretinu systému svietenia - každá tretia lampa - a tak zaistiť čiastočné osvetlenie v uliciach mesta tak, ako by bolo žiadúce a ako sme zamýšľali," uviedla riaditeľka SMP Hana Dupkaničová.

"Plné osvetlenie ulíc je možné po finančnom sanovaní rozpočtu Služieb mesta Piešťany z rezervného fondu mesta a miernym znížením extrémne vysokých cien elektrickej energie v posledných dňoch. Veríme, že v budúcnosti nebude takéto opatrenie potrebné, vzhľadom k extrémne kolísavým a nepredvídateľným cenám komodity na burze," doplnil primátor Peter Jančovič.