Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Verejnosť i kluby môžu nominovať športovcov a kolektívy na ocenenie

lovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov sa teší po výhre nad Talianom Frankom Chamizom Marquezom vo finále voľnoštýliarskej kategórie do 74 kg na ME v zápasení v Budapešti v stredu 30. marca 2022. Salkazanov obhájil titul majstra Európy. Vo finále zdolal talianskeho reprezentanta Franka Chamiza Marqueza 7:5 na body, keď dokázal otočiť stav z 0:5. Foto: TASR/DUNA/MTI-Tibor Illyés

Nominácie prijíma kraj podľa jeho hovorkyne Daše Jeleňovej na najúspešnejších športovcov medzi jednotlivcami i znevýhodnenými športovcami.

Prešov 9. decembra (TASR) - Telovýchovné jednoty, športové kluby a široká verejnosť môžu nominovať jednotlivcov či športové kolektívy na ocenenie Športovec PSK 2022. Prešovský samosprávny kraj (PSK) pripravuje ďalší ročník ankety, ktorej súčasťou je 11 kategórií. Ocení v nej jednotlivcov a športové kolektívy, ktorí za tento rok zaznamenali významné domáce či medzinárodné športové úspechy.

Nominácie prijíma kraj podľa jeho hovorkyne Daše Jeleňovej na najúspešnejších športovcov medzi jednotlivcami i znevýhodnenými športovcami. Taktiež na najúspešnejšie seniorské a mládežnícke športové kolektívy. Zasielajú sa i na najúspešnejších trénerov kraja v kategórii dospelých aj mládeže, ďalej na úspešných stredoškolských športovcov, najúspešnejšiu strednú školu či najväčší talent do 15 rokov. Nominácie prijíma kraj do 9. januára 2023.

"Aj v tomto ročníku podujatia bude udelená Cena predsedu PSK a verejnosť si zvolí svojho víťaza v internetovom hlasovaní. Laureátov ocenenia za rok 2022 vyberie z došlých nominácií odborná komisia zložená z aktívnych novinárov, zástupcov kraja a Krajského športového centra v Prešove," uviedla Jeleňová.

V predošlom ročníku oceňovania Športovec PSK bol titul naj športovca kraja udelený zápasníkovi Tajmurazovi Salkazanovi. Medzi ocenenými boli viaceré ďalšie zvučné športové mená jednotlivcov, ako Samuel Andrejčík, Patrik Kuril, Martin Gernát, Samuel Takáč, Marek Karlík, Dávid Ivan, Adam Žampa či Erik Cap a iní. Rovnako aj známe športové kolektívy, okrem iných hádzanári Tatrana Prešov a hokejisti HK Poprad.