Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Verejnosť môže nominovať najlepších športovcov Prešova za rok 2022

Na snímke v strede Hrannar Ingi Halldórsson (Martin) a vpravo Lukáš Urban (Prešov) počas zápasu 7. kola Niké Handball extraligy mužov v hádzanej MHáK Martin - Tatran Prešov v športovej hale na Podháji v Martine dňa 23. októbra 2022. Foto: TASR- Erika Ďurčová

Vyhlasovanie víťazov ankety je predbežne naplánované na 9. februára 2023.

Prešov 9. novembra (TASR) - Mesto Prešov vyhlasuje anketu o Najúspešnejších športovcov a športové kolektívy za rok 2022. Okrem športových klubov môže nominácie posielať aj široká verejnosť. TASR o tom informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.

Návrhy je možné poslať v kategóriách Najúspešnejší športovec roka, Športové družstvo roka, Mládežnícke družstvo roka, Objav roka a Mládežnícky talent roka. Je potrebné tak urobiť do 5. decembra.

O víťazoch v jednotlivých kategóriách rozhodne odborná komisia. Pri jednotlivcoch sa bude brať do úvahy účasť a umiestnenie na majstrovstvách sveta, majstrovstvách Európy, majstrovstvách Slovenska či na Svetových pohároch. Pri družstvách sa bude brať do úvahy účasť a umiestnenie v domácich dlhodobých súťažiach či účasť v európskych pohárových súťažiach.

Vyhlasovanie víťazov ankety je predbežne naplánované na 9. februára 2023. Bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke mesta Prešov.