Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Viaceré oddelenia nemocnice v Komárne sa vrátili do normálneho režimu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

K 30. novembru eviduje nemocnica v Komárne 12 pacientov s novým koronavírusom.

Komárno 30. novembra (TASR) - Nemocnica Agel Komárno postupne dostáva pandémiu nového koronavírusu pod kontrolu. Do normálneho režimu sa už vrátilo neurologické a onkologické oddelenie, ako aj chirurgické oddelenie vrátane chirurgickej jednotky intenzívnej starostlivosti. Od začiatku budúceho týždňa bude otvorené aj oddelenie dlhodobých chorých. Obnovili sa plánované operácie, ambulancie fungujú bez obmedzení.

„Aj keď ani zďaleka ešte nie je pandémia na výraznom ústupe, najťažšie obdobie, ako sa zdá, má nemocnica za sebou. Ukazuje sa, že preventívne prijaté viaceré organizačné opatrenia vedenia zabezpečili spoľahlivý chod nemocnice. Tá je naďalej k dispozícii nielen akútnym pacientom a pacientom pozitívne testovaným na ochorenie COVID-19, ale znovu sa rozbehla aj plánovaná operatíva,“ zhodnotil súčasnú situáciu riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.

K 30. novembru eviduje nemocnica v Komárne 12 pacientov s novým koronavírusom, ďalších šesť je v povinnej karanténe. Nikto z nich nevyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Pozitívny test na nový koronavírus malo 17 zamestnancov, ďalších sedem je v karanténe.

Počas minulého týždňa vykonali zdravotníci v komárňanskej nemocnici v mobilnom odberovom mieste 372 PCR testov a 1520 antigénových testov, z ktorých bolo pozitívnych 62 testovaných. „Testovali sme aj našich 270 zamestnancov a pacientov, päť z nich malo pozitívne výsledky,“ doplnil Jaška. V nemocnici stále platí zákaz návštev, výnimka sa vzťahuje po dohode s riaditeľom nemocnice a primárom príslušného oddelenia len na pacientov v terminálnom štádiu.