Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Viaceré školy v Banskobystrickom kraji pre COVID prerušili vyučovanie

Ilustračné foto. Foto: TASR/Dušan Hein

Ide o školy v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Veľký Krtíš, Zvolen a Žiar nad Hronom.

Banská Bystrica 5. októbra (TASR) – Pre výskyt ochorenia COVID-19 muselo minulý týždeň prerušiť výchovno-vyučovací proces viacero škôl v okresoch Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). TASR o tom v pondelok informovala vedúca oddelenia detí a mládeže Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici Katarína Slotová. Ide o okresy Banská Bystrica, Brezno, Veľký Krtíš, Zvolen a Žiar nad Hronom.

Hygienici dočasne uzatvorili Súkromné detské zariadenie Margarétka a aj Strednú odbornú školu techniky a služieb v Brezne. Vyučovanie prerušili v niektorých triedach materských škôl (MŠ) a tiež na banskobystrickom Gymnáziu Jozefa Gregora Tajovského, Andreja Sládkoviča či na Obchodnej akadémii na Tajovského ulici. Niektoré triedy prerušili vyučovanie, napríklad na Súkromnej základnej škole (ZŠ) na Lazovnej ulici v Banskej Bystrici, ako i ZŠ na Pieninskej či ZŠ s MŠ na Radvanskej, tiež na ZŠ na Spojovej ulici alebo na Konzervatóriu J. L. Bella.

Vo Veľkom Krtíši sa dotkli opatrenia v súvislosti s novým koronavírusom ZŠ s MŠ v Hrušove a ZŠ na Poľnej ulici, vo Zvolene na Strednej odbornej školy drevárskej, Základnej umeleckej školy na Nádvornej ulici a ZŠ na Hrnčiarskej. V Žiari nad Hronom bolo prerušené vyučovanie v jednej triede na ZŠ Jána Zemana.